Közölték, újabb világméretű esemény előtt állunk, amelynek sikerében nemcsak a résztvevő hívek és a szervezők érdekeltek, hanem a társadalom széles rétegei, benne a felsőoktatás együttműködést, segítséget felajánló résztvevői is. Az elmúlt időszakban beérkezett növekvő regisztrációs igények szerint az 52. eucharisztikus kongresszuson résztvevők, önkéntesek, zarándokok elhelyezésében felsőoktatási intézmények is részt vesznek - írták. Hozzátették: a minisztérium az esemény szervezőbizottságának kérésére egyeztetett a HÖOK-kal és hét budapesti felsőoktatási intézmény vezetőivel. Ennek eredményeként 5,5 ezer kollégiumi szálláshelyet biztosítanak az egyetemek a kongresszus idején.
 
Azoknak a hallgatóknak, akik emiatt csak később költözhetnek be a kollégiumba, az intézmények elengedik a szeptemberi kollégiumi díjakat, és biztosítják a hibrid oktatást is, így tanulmányaikban nem éri hátrány őket. Akiknek valamilyen méltányolható okból a kongresszus idején is indokolt a kollégiumi elhelyezésük, azoknak az intézmények biztosítják ezt - közölték.
 
A kollégiumok kiválasztása és a szálláshelyek felajánlása az intézmények és a hallgatói önkormányzatok vezetőivel egyetértésben történt. Az érintett egyetemek csaknem 500 millió forintos támogatást kapnak, amelyet kollégiumi és hallgatói szolgáltatások fejlesztésére fordíthatnak - jelezte az ITM.