Az elmúlt napon 479 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 817 159 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt öt beteg, így az elhunytak száma 30 123 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 779 777 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7259 főre emelkedett. 353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 855 039, közülük 5 564 586 fő már a második oltását is megkapta, 590 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A koronavírus ellen az egyetlen hatékony megoldás az oltás. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki nyilatkozatában elmondta, hogy „lesz negyedik hullám, mert nem hiszem, hogy ami elérte a többi országot, nálunk megállna az országhatárnál. Az a kérdés, hogy mennyire lesz súlyos. Ezért is kell fenntartani a gyors cselekvőképességet. A rendkívüli jogrend állapota marad az év végéig” . A kormányfő felhívta a figyelmet, hogy a vírusra az oltás a megoldás, az oltás működik, és ha az oltás működik, akkor Magyarország is működik.